KIRIKKALE / MERKEZ - Vilayetler Hizmet Birliği Gülümse Anaokulu

Vizyon Misyon

Mrt

VİLAYETLER HİZMET BİRLİĞİ GÜLÜMSE   ANAOKULU EĞİTİM  UYGULAMALARIMIZIN EYLEM PLANI (VİZYON –MİSYON – SOMUT ÇALIŞMLARIMIZLA İLİŞKİLENDİRDİĞİMİZ HEDEF VE UYGULAMALARDAKİ BAKIŞ AÇIMIZ )

Vilayetler Hizmet Birliği Gülümse   Anaokulunun Misyon, vizyon, temel ilke ve değerlerinin oluşturulması kapsamında öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, velilerimiz, çalışanlarımız ve diğer paydaşlarımızdan alınan görüşler, sonucunda stratejik plan hazırlama ekibi tarafından oluşturulan Misyon, Vizyon, Temel Değerler; Okulumuz üst kurulana sunulmuş ve üst kurul tarafından onaylanmıştır.

“Çağın gereklerine uygun olarak tasarlanmış sevgi dolu ve huzurlu bir ortamda; potansiyellerini maksimum seviyede kullanabilen, bilimsel problem çözme becerilerini kazanmış, özgüveni tam, farklı düşünebilen bireyler yetiştirmek.”

Bu bağlamda  eğitim uygulamalarımızdaki bakış açımız ve  hedefimiz;

*Çocuklara kendi etkinliklerini seçebildikleri ortamlar hazırlayarak, onların, plan oluşturma, izleme, uygulama, tamamlama ve yorum yaparak kendilerini ifade etme ve öz disiplin yeteneklerini geliştirmelerine olanak tanıyan, daha çok proje üretebilen ve proje tabanlı çalışmayı önemseyen ve uygulamalarına yansıtan ,

*Çocukların bilgi edinmede oyun, gözlem ve duygularını kullanarak hem kendilerini ve birbirlerini tanımaya, hem de dünyanın nasıl işlediğini anlamaya çalışmalarını teşvik eden,

*Çocuğun öğrenmede etkin, seçici ve karar verici, öğretmenin ise daha pasif, teşvik edici, öğrenmeyi kolaylaştırıcı bir görev üstlenmesini sağlayan,

*Çocuğun öğrenme ve bilgi edinmede zihinsel kapasitesini kullanabilmesi için çevre ile etkileşimini sağlayan,

*Aydınlatma, ses düzeni, güvenlik, havalandırma, temizlik, yaşam/oyun alanı konularında uluslararası standartlara uyan ve yeni standartların geliştirilmesi için yol gösteren,

*Tüm velilerin eğitsel etkinliklere katılımını sağlayarak, çocuğun ev yaşantısı ile okul yaşantısını birleştirmesine ve çocuk-aile ikilisinin birlikte öğrenmesine katkıda bulunan,

*Toplumun özelliklerine uygun ancak evrensel özellikleri de göz ardı etmeyen,

*Kırıkkale  ilinde bulunan tüm anne ve babaların çocuklarını, gerek fiziksel koşullar gerekse eğitim açısından, okulumuza kaydettirmek için çaba sarfettiği,

*Çalışanlarının ve velilerinin bu okulda olmaktan mutluluk ve gurur duyduğu,

*Çocuklara, onların daha sonraki eğitimlerine temel oluşturacak kaliteli eğitim veren,

*Tüm okulöncesi alanında çalışanlarla karşılıklı etkileşim içinde, şeffaf, geri bildirimlere dayalı istekler doğrultusunda gelişmeye açık,

*Personelinin, velilerinin ve öğrencilerinin parçası olmaktan mutluluk ve gurur duyduğu, araştırmacı kimliğini yeni projelerle destekleyen, bilime katkıda bulunan ve sürekli gelişim gösteren bir okul olmaktır.

MİSYONUMUZ *

VİZYONUMUZ *

“Milli kültürle bezenmiş, sosyal yönü güçlü başarılı bireyler yetiştirmektir. Velilerin, personelinin ve öğrencilerinin bir parçası olmaktan mutluluk duyduğu eğitimde kalitenin öncüsü olan bir kurum olmak.”

TEMEL DEĞERLERİMİZ *

Okul çalışanları olarak;

1)     Atatürk Milliyetçiliğine ve Atatürk İlke ve İnkılâplarına bağlıyız.

2)     Evrensel hukuk ilkelere ve yasal düzenlemelere uymak.

3)     İnsan ilişkilerimizde sevgi, saygı ve hoşgörüye önem veririz.

4)     Bilimin evrenselliğine inanmak

5)     Çalışanların beklenti, duygu ve düşüncelerine değer verir, birlik ve beraberlik içerisinde çalışırız.

6)     Yenilikçi olmak

7)     Çalışmalarımızda objektiflik ilkesini göz önüne alırız.

8)     Doğruluktan ve dürüstlükten taviz vermemek

9)     Eğitim-öğretim etkinliklerimizi, bilimsel gelişmelerin ve bilimsel kuramların ışığında ve milli eğitim mevzuatına uygun bir şekilde düzenleriz.

10)Kurum içerisinde uyum ve dayanışmaya önem vermek

11)Çalışmalarımızda veli katılımına önem verir.

12)Her çocuğun farklı bir çevreden geldiği ve farklı özelliklere sahip olduğunu göz önünde bulundururuz.

13)Eğitim için özveride bulunur, eğitime her türlü desteği veririz.

14)Topluma ve doğaya karşı saygılıyız.