KIRIKKALE / MERKEZ - Vilayetler Hizmet Birliği Gülümse Anaokulu

E TWİNNİNG PROJELERİ

Şbt

Öğrenim hayatımızın bazı aşamalarında, matematik hepimizin çekindiği bir ders olmuştur. Okul öncesi dönem matematik eğitiminde en önemli aşamalardan biri, hatta en önemlisidir çünkü; okul öncesi dönemde matematik korkusu/kaygısı gelişmemiştir. Matematiğin oyuncu, eğlenceli, güzel yüzünü tanımak için daha uygun bir ortam olamaz. Çocukların gelişimlerini desteklemek amacıyla çeşitli fırsatlar vermeli ve bu yönde eğitim ortamları hazırlanmalıdır. Bu da çocukların merak ve araştırma duygularını geliştirici ve zihinsel yeteneklerini uyarıcı etkinliklerden biri olan “matematik etkinlikleri” ile mümkündür. Projemizdeki amaç; doğadaki materyalleri kullanarak çocuklara matematiği daha eğlenceli ve kalıcı hale getirmektir.

Şbt

Projemiz öğrencilerin geleceklerini şekillendirmelerinde fikir sahibi olmalarını amaçlamaktadır. Hem geçmişte hem de günümüzde insanların uğraştıkları işleri ve hangi meslekleri yaptıklarını kavramalarını, hangi meslek grubunun nasıl işler yaptıklarını öğrenerek kendi hayatları hakkında fikir oluşturmaları hedefleniyor. Projemiz öğrencilerin içinde bulunduğu çevrede yaşayan bireylerin farklı rol ve görevlere sahip olduğunun farkında olmalarına, merak ettiği konulara ilişkin sorular sormalarına, araştırmalarına, keşfetmelerine ve farklı etkinlik türleri ile öğrenmelerine teşvik eder.

Şbt

Projemiz ile geleceğimiz olan okul öncesi çocuklarının, iklim değişikliği sorunlarını çözmede, sıfır atık kavramını tanımalarını, dönüştürülebilir ürünlerle farklı etkinlikler yapmalarını, öğrencilerimizin hem Bilişsel, Sosyal, Duygusal, Dil, Motor, Hareket ve Öz bakım becerilerini geliştirmeyi hem de geri dönüştürülebilir atıklarının farklı şekillerde nasıl değerlendirilebileceği hakkında deneyim kazanmalarını, doğal yaşamın korunması ve israfın önlenmesi için bilinç geliştirmelerini hedefliyoruz.